Logo

Decenniers snöskoterskatter på en och samma plats

Övergripande snöskoter- och kulturupplevelse

Utställningen som finns i Santa Claus Village i Rovaniemi ger informativa kunskaper om snöskotrar och snöskoterteknik men samtidigt är det en berättande och visuell genomskärning av det arktiska livet från och med 1960-talet. Den permanenta utställningen representerar alla snöskotermärken. Dessutom kompletteras utställningen av kläder, föremål och utrustning i anslutning till snöskoteranvändning.

Ett brett program för alla åldersgrupper 

Utställningen är ett modernt utfört besöksmål för hela familjen och det är ett utmärkt alternativ för alla som besöker Santa Claus Village.  Temat  "Snöskoterliv under fem decennier" visar både snöskoterns tekniska utveckling och hur användningen förändrades i den nordiska livsmiljön.

Kom till utställningen för att fundera över vilken snöskoter som är jultomtens favorit eller för att beundra snöskotern från Harley Davidson som byggdes på 1970-talet!

Suomen moottorikelkkasäätiö

Snöskotern har lång historia i Lappland och mångåriga traditioner både i arbetet och på fritiden. För att uppmärksamma denna unika snöskoterkultur har Rovaniemen Kehitys Oy och BRP Finland Oy bildat Suomen moottorikelkkasäätiö som administrerar utställningen Santa’s House of Snowmobiles.

Verksamhet med samhällsansvar  

Snöskoterutställningen är en verksamhet utan vinstintresse. Ett eventuellt överskott överförs till ungdomsarbete inom snöskotersfären. Alla snöskotrar har lånats in av privatpersoner som önskar stötta utställningsverksamheten och dela med sig av sina nostalgiska snöskoterminnen.